Skoči na glavno vsebino

Z LADJICO PO LJUBLJANICI

Najbolj iskren odziv prvošolcev na današnji izlet v mesto in vožnjo z ladjico je bil: “NAJBOLJŠI DAN!” Res je bil lep. Dobra volja se je začela že na avtobusu, ko smo se spet videli vsi, ki smo se prejšnji teden družili na taboru. Potem pa smo smo se sprehodili po prelepi Ljubljani na čudovit zgodnjepoletni dan. Vreme je bilo idealno. Razpoloženje otrok v pričakovanju vožnje z ladjico pa igrivo in veselo. Za mnoge je bil to namreč prvi izlet po Ljubljanici z ladjico.

Ogledovali smo si breg in čudovite stavbe ob njem, mahali turistom in meščanom, ki so uživali na soncu ter pozdravili veslače na kajakih in supih. Opazili smo tudi nekaj nutrij in veliko rac. Najbolj pa nas je prevzela labodja družina z mamico, očkom in petimi malimi sivimi mladički. Ko smo se peljali pod Zmajskim mostom pa smo iskali nagajivega zmaja Direndaja, ki v znani pravljici sedi na mostu in v vodo pljuva peške lubenice.

Po koncu vožnje smo si na Mestnem trgu privoščili posladek.

V šolo smo se vrnili nasmejani, saj je dan je minil lepo in sproščeno. Škoda, da jih je do konca prvega razreda le še nekaj.

Učiteljice 1. razredov